Пускат съдебен охранител срещу 5 000 лв. гаранция

5 000 лв. парична гаранция определи Окръжният съд в Шумен за бившия служител на Съдебна охрана-Търговище Валентин Парашкевов/49г./, който удари с автомобила си мотор с двама младежи. Решението за мярка за неотклонение "парична гаранция" е от вторник следобяд.

Окръжният прокурор на Търговище Драгомир Сяров е поискал съдът в Шумен да потвърди първоначалната мярка задържане под стража. Защитникът на Парашкевов е настоял за по-лека мярка, а съдът е определил парична гаранция.

Както "Труд" писа, след инцидента на 2 ноември охранителят се скри, а после се оказа, че е шофирал с 0,71 промила алкохол.

Досъдебното производство срещу Валентин Парашкевов бе образувано от Районната прокуратура в Търговище, след като служителят от съдебната охрана причини три средни телесни повреди на повече от едно лице при управление на автомобила си под въздействието на алкохол. На двойно непрекъсната линия обвиняемият направил обратен завой с личния си автомобил в почивен ден.

Като не успял, дал на задна предавка. Пътуващият мотоциклет с момче на 16 г. и момиче на 18 г. се удря в него. След удара мотоциклетът се отклонява и се блъска в насрещно движещ се автомобил. Пострадалото момиче е със счупена ръка, крак и контузия на белия дроб.

След внасяне на паричната гаранция следва Парашкевов да бъде освободен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България