Пуснаха над 200 творби да се продават благотворително онлайн

Фондация „Св. Св. Константин и Елена” стартира 11-тата благотворителна инициатива „Изкуството за деца в нужда” в подкрепа на деца, младежи и девойки в неравностойно положение. Инициативата е в помощ на над 100 деца от ЦНСТ „Изгрев“, ЦНСТ „Другарче“ и Центъра за специална образователна подкрепа „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Кривня.

За първа година произведенията могат да бъдат откупувани през нов онлайн арт магазин с повече от 200 творби на наши и чужди автори. Дарителите могат да избират между картини -живопис, графики, рисунки, малки пластики, фотографии и икони. Кампанията от 18 октомври до 2 декември предлага творбите онлайн. На 3 декември в галерия „Графит” ще се състои ежегодният благотворителен коктейл, на който ще има групова изложба и последна разпродажба. от каталога на фондацията Кампанията за набиране на средства за подрастващи в риск съществува от 2009-та година и се осъществява чрез продажба на произведения на изкуството от арт галерията на Фондацията. Набраните средства се изразходват за образователните потребности на децата, за участието им в проекти и курсове, за подобряване на битовата им среда и личен комфорт.

Благотворителната инициатива подпомага и висшето образование на студенти-отличници по стипендиантските програми „Туризъм”, „Здраве чрез СПА” и „Изкуства”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България