Пуснаха нов самолет с 6 маршрута от и за Варна

Най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа Wizz Air посрещна нов, високоефективен самолет Airbus A320 в България и стартира с 6 нови, маршрута от Варна.

Новите дестинации от морската столица са Берлин, Кьолн, Копенхаген, Хамбург, Ливърпул и Париж, като първите полети от Варна до Копенхаген, Хамбург и Берлин са на 16 юли, до Ливърпул – на 17 юли, а до Париж и Кьолн – на 18 юли. С новите дестинации, непрекъснато нарастващата мрежа на WIZZ в България вече включва 48 маршрута до 18 държави.

Новият Airbus A320, който се присъединява към флотилията на Wizz Air във Варна, представлява допълнителна инвестиция от страна на авиокомпанията в България от над 100 млн. щатски долара и открива 36 нови директни работни места. С пристигането на новия Airbus флотилията на компанията в страната ще нарастне до общо 9 самолета: 2 базирани във Варна и 7 – в София, с екипаж от над 340 служители.

Първият полет на Wizz Air от Варна излита през 2007 г. и оттогава авикомпанията се утвърждава като водещият превозвач на летище Варна. През 2018 г. над 400 000 пътници са се възползвали от изгодните тарифи на WIZZ и са пътували по маршрутите от и до Варна, което представлява 43% увеличение спрямо 2017 г. В същото време авиокомпанията отблезява общ годишен ръст от 16% на пасажерите от и до България, като през 2018 г. е превозила над 3 млн. души. С дейността си в страната авиокомпанията е подкрепила индиректно откриването на повече от 2200 работни места в свързаните с нея индустрии.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони