Пуснаха от ареста собственика на кучкарника на ужасите

Приходите от нелегалната търговия били около 300 000 лева

След 24 часа в ареста е пуснат на свобода собственикът на кучешкия приют на ужасите край Варна. Това потвърдиха за "Труд" от полицията. Срещу него още няма повдигнато обвинение, заради правната и фактическа сложност на случая, анализират се събраните до момента доказателства и работата продължава, обясниха от пресслужбата на Апелативна прокуратура.

кучкарник Варна, кучеСъс съдействието на евродепутата Емил Радев в четвъртък беше разбит нелегалният развъдник за отглеждане и търговия с кучета. В двата кучкарника край с. Звездица и в кв.Галата бяха открити 67 четириноги, вързани, заключени, недохранени, с рани и кръв по тях. Собственикът на този концлагер 47-годишният Веселин Лефтеров, известен с прякора Дявола, е разследван за насилие над животните, за измами на клиентите, на които ги продавал с фалшиви документи като расови кучета и най-вече за големи данъчни престъпления.

Преводите с парите отивали в сметки на дружества, регистрирани на бездомници-"Виктор", "Фаворит строй " и др. Той движел и куриерска фирма за доставка на кучетата на новите им собственици. Те превеждали по банков път 30 % от парите, а останалите давали на ръка при доставката, научи "Труд". Според разследващи приходите от нелегалната търговия били около 300 000 лв. Откритите при акцията кучета бяха настанени веднага в приюта на фондация "Лъки Хънт", където  се грижат за тях. Много от животните са дали положителни резултати при тестване за първовирусна инфекция и са в сериозна опасност, съобщиха от фондацията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право