Пуснаха под гаранция мъж, запалил склада, в който работи

500 лева гаранция е постановил видинският районен съд за 24 - годишен видинчанин, който подпалил склад на фирма, в която работел. Видински криминалисти разкриха и задържаха извършител на палеж във фирмен склад в областния град, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Сигналът за горящия обект е получен рано сутринта на 9 октомври. При огледа, след потушаването на огъня, е констатирано унищожаване на имущество на значителна стойност - 16 палета със захарни изделия и опаковки с кафе. В резултат на проведените оперативно–издирвателни мероприятия и прегледи от записи на камери за видеонаблюдение е установено, че складовото помещение е запалено умишлено.

Извършителят на деянието е разкрит– В.Ц./24г./ от Видин, работник във фирмата. Мъжът, който признал съпричастността си към деянието и описал механизма на извършване, е задържан в полицейския арест. Материалите по случая са изпратени по компетентност в Окръжна прокуратура– Видин и докладвани на прокурор.

На 13 октомври В.Ц. е привлечен към наказателна отговорност, постановена му е мярка за неотклонение гаранция в размер на 500 лева. Работата на разследващите по случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България