Пуснаха под домашен арест похитител

Снимка: Архив

Апелативен съд – Бургас измени мярката за неотклонение на Станислав С от „задържане под стража“ в „домашен арест“.

Срещу Станислав С. е образувано досъдебно производство за това, че за времето от 23.30ч. на 08.09.2017 г. до 07.00 ч. на 10.09.2017г в гр.Сливен в съучастие като съизвършител с Диана К. от гр.Сливен и друго неустановено по делото лице, противозаконно лишили от свобода Димитър Х. от гр.Айтос като деянието е извършено по мъчителен за пострадалия начин.

Пресофисът на Апелативен съд Бургас припомня, че въззивният състав назначи съдебно–психиатрична експертиза на Станислав С, която да установи дали страда от психично заболяване и ако страда дали то е съвместимо с условията на следствения арест. По време на днешното съдебно заседание беше изслушано заключението на вещото лице - психиатър, което е категорично, че влошеното психично здраве на обвиняемия категорично не му позволява да остане в условията на ареста.

Представителят на Апелативна прокуратура оспори изводите на съдебно-психиатричната експертиза и настоя съдът на потвърди определението на ОС– Сливен като правилно и законосъобразно.

Станислав С помоли през сълзи въззивния състав за по-лека мярка, за да докаже, че не е извършил престъплението. Добави, че помагал на много стари хора и се грижил за две деца, които не били негови.

Съдът е категоричен, че не е отпаднала опасността той да се укрие от правосъдието. Наличието на новонастъпило обстоятелство – влошено психично здраве на обвиняемия налага промяна на взетата спрямо него мярка за процесуална принуда от „задържане под стража“ в „домашен арест“, пише в определението на Апелативен съд – Бургас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България