Пуснаха поляците, ритали служител на бензиностанция

Снимка: Pixabay

Очаква се бързото производство да приключи до седмица

Поляците, ритали служител на бензиностанция в Цар Калоян , са пуснати от ареста и са отпътували за дома си. Спрямо К.В. (25г.) и М.З. (17 г.) не са взети мерки за задържане, тъй като нанесената от тях телесна повреда на 36-годишния А.И. била лека.

Те са направили признания, оставили са и адреси за връзка в Полша. Не било задължително да присъстват на делото, което ще бъде за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди, съобщиха от Районна прокуратура в Разград. На него щели да бъдат представлявани от назначените им служебни защитници.

Очаква се бързото производство срещу двамата младежи, които били част от волейболен отбор, да приключи до седмица, казаха още от прокуратурата.

Както „Труд” съобщи инцидентът, при който пострада служител на бензиностанция в Цар Калоян е станал в неделя по обед. Тогава автобус с полски граждани, прибиращ се от наш курорт, спрял да зарежда на обекта. Пътниците слезли да се разтъпчат. Един от тях взел оставено там детско колело и тръгнал да го кара. Майката на момченцето, чието било возилото, искала да прибере велосипеда. Според една от версиите тя опитала да го измъкне от пияния младеж, при което го блъснала, тъй като той не го давал.

От прокуратурата казаха, че изясняват станалото и нямали такива данни към момента. Свидетелските показания били противоречиви, но не пожелаха да коментират, тъй като все още се работи по случая.

Намесил се работникът и станала разправия, при която пияните поляци наритали 36-годишния служител, като един от шутовете счупил носа му. След сигнал на тел. 112 пристигнала полиция и линейка.

Пострадалият е оставен за домашно лечение.

От прокуратурата уточниха, че от младежите не са взети кръвни проби за алкохол, защото минало време докато се осигури преводач и нямало как да бъдат подложени на изследвания без да им се обясни какви са правата им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България