Пустинна жега стресна „Лудогорец“

Тежки метеорологични условия посрещнаха българския шампион „Лудогорец“ в Израел. „Орлите“ заминаха още в понеделник за Тел Авив, въпреки че двубоят с местния „Апоел“ (Беер Шева) от третия предварителен кръг на Шампионската лига е в сряда от 20.00 часа.

Причината за по-ранното пътуване е желанието на треньорския щаб играчите да се аклиматизират с местния климат.

Температура в Тел Авив, където тимът на Георги Дерменджиев кацна с правителствения Авиоотряд, бе 35 градуса. Очакванията са живакът да скочи още до деня на срещата. Причината – стадионът на съперника се намира в пустинята Негев.

„Двата мача ще бъдат много трудни – призна наставникът Георги Дерменджиев. - Вече опознахме добре „Апоел“. Играят близък до нашия стил – организиран и комбинативен футбол. Равностойни са двата отбора и мачовете ще са на надлъгване. Имаме достатъчно добра рутина, за да се адаптираме спрямо стила на „Апоел“ (Беер Шева).“

На сходно мнение бе и изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев: „ Шансовете са 50:50. „Апоел“ е отбор, който натрупа сериозен опит в Европа. Ние също имаме такъв, така че изходът от двата двубоя е абсолютно непредвидим. Хубавото е, че нашите футболисти са свикнали да играят при различни климатични условия. При всички случаи това ще има отражение върху тях, но ние нямаме право на оправдания.“

В групата на „Лудогорец“ попаднаха общо 22 играчи, сред които и младите Венцислав Керчев и Ерол Дост. С отбора пътува и контузеният Сисиньо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ