Пустинна котка, обучени кучета и пожарни превзеха Морската градина във Варна

Демонстрации и селфита бяха част от кампанията в помощ на 4 деца на загинали полицаи

Тежката бронирана машина „ Пустинна котка“ на Военна полиция, ползвана за мисии в Афганистан, събра очите на варненци и туристи на входа на Морската градина. Всички напираха да си правят селфи с най-добрата бойна офроуд техника.

dscn6224Край Слънчевия часовник бяха паркирани три пожарни автомобила, полицески коли. Граничните кучета Айрън и Атина, обучени да откриват дрога и взривни вещества, скоро станаха любимци на публиката. Бяха показани бронежилетка, щит, телескопична палка за защита и охрана. Демонстрациите бяха част от кампанията на Областна дирекция на вътрешните работи във Варна, която се провежда за девети път в помощ на децата и семействата на загинали и пострадали при изпълнение на служебния си дълг от МВР и от Министерството на правосъдието.

Събитието беше открито с химна на РБ, изпълнен от Представителния духов оркестър на ВМС, при което всички полицейски машини отдадоха почит със светлинни сигнали. Благословия на кампанията даде Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. „Тези дечица без бащи носят една скръб в сърцата си, те са останали без един човек в своята домашна църква“, каза във вълнуващото си слово митрополитът.

Благотворителната кампания сега е в помощ на 4 деца от Варна и техните семейства и за тях ще отидат събраните средства от концерта и от дарители, посочи Красимир Костов, зам.-председател на синдиката на служителите на МВР. Над 100 са осиротелите деца на загинали полицаи в страната при изпълнение на служебния им дълг.

Банкова сметка за дарения:

BG51UBBS80021014037340 в банка ОББ /при превод по сметката моля изрично да бъде упоменато основанието за превода/

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони