Путин: Великобритания обвинява Русия „във всички смъртни грехове“

Според Владимир Путин Великобритания обвинява Русия „във всички смъртни грехове“, пише британският вестник The Guardian.

Според руския президент Великобритания обвинява Русия за всичко - от Брекзит и делото Скрипал до свалянето на малайзийския самолет.

Владимир Путин отхвърли предположенията, че руски хакери се намесват в държавните дела на други държави, като заяви, че това е в „разрез с държавната политика“.

„Те обвиняват Русия за Брекзит…Ние нямаме нищо общо с това въобще. Това са си вътрешни работи на Великобритания“, заяви Путин.

„И аз предполагам, че ние може да допуснем, че тези,които искаха Обединеното кралство да напусне Европейския съюз са руски агенти“, добави той , като подчерта, че настоящият външен министър на Великобритания Борис Джонсън, беше сред тези, които агитираха за напускане на ЕС.

„Ако искат да влошат отношенията с Русия те могат да ни обвинят във всички смъртни грехове, какъвто е и случая напоследък. Брекзит, Каталуния, случая Скрипал и Бог знае какво още – и този самолет отново“, завърши Путин.

Руският президент направи тези свои коментари пред журналисти по време на почивките на международния икономически форум в Санкт Петербург, след изявлението на Борис Джонсън, в което се настоява Русия да бъде държана отговорна за свалянето на малайзийския самолет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия