Путин: Всички виновни за трагедията в Кемерово ще бъдат наказани

Руският президент Владимир Путин проведе в Кемерово непланирана среща с инициативна гражданска група, изразяваща недоверие към разследването на пожара в търговския център "Зимна вишна". Той им обеща, че всички виновни за трагедията ще бъдат наказани, предаде ТАСС.

Пред събралите се граждани, сред които имаше и роднини на жертвите, президентът съобщи, че разследването на трагедията ще бъде много обстойно, независимо от това какви постове и позиции имат заподозрените.

"В момента тук работи следствена група от 100 души. Нейната работа се води от ръководителя на Следствения комитет. Дори не се съмнявайте, всички виновни ще бъдат наказани", каза Путин. Той също така съобщи, че няма никакъв смисъл да се съмнявате в официалните данни за броя на загиналите при пожара и посъветва да не се вярва на лъжливата информация, която се разпространява в социалните мрежи.

По време на съвещание в областната администрация около нея се събраха няколко хиляди души. Те изразиха недоверие към обявения официален брой на жертвите. Кметът на града Иля Середюк и инициативна група граждани, около 15 души, отидоха в моргата, за да проверят списъците с постъпилите тела, за да се убедят, че официално обявените цифри отговарят на истината.

Пожарът в Кемерово избухна на 25 март на четвъртия етаж на търговския център "Зимна вишна". По последни данни са загинали 64 души, разпознати са 25. В региона е обявен тридневен траур. Около 68 души са ранени или натровени от дима, сред хоспитализираните има три деца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа