Путин е готов да сътрудничи с Тръмп в борбата с тероризма

Руският президент Владимир Путин заяви, че Москва би подкрепила американския държавен глава Доналд Тръмп в борбата с тероризма и би сътрудничила на Пентагона и ЦРУ, предаде БНР.

Правилно е президентът Тръмп да поставя тази цел. Ние ще подкрепим тази работа, каза Путин на Арктическия форум в северната част на Русия. Руският президент посочи също, че би обсъдил усилията за борба с тероризма с американския държавен секретар Рекс Тилърсън при посещението му в Русия. Москва освен това е готова да работи с новата американска администрация за битката с "Ислямска държава" в Сирия.

Путин заяви, че страната му има много приятели в САЩ и че проблемите отношения между Москва и Вашингтнон в някакъв момент ще се върнат към нормалното. Той отрече Русия да се е намесвала в президентските избори в САЩ миналата година и обясни, че контактите, които руските дипломати са имали в САЩ са били просто част от рутинната им работа. Обвинения в противното са лъжи и провокации, допълни руският президент.

Путин подчерта, че антируските санкции са вредни за икономиките на САЩ и Европа. Западните страни санкционираха Москва заради анексирането на Кримския полуостров от Украйна и руската роля в украинската криза, припомня Ройтерс.

Руският президент допълни, че е готов да се срещне с американския държавен глава Доналд Тръмп в рамките на срещата на върха на Арктическия съвет, която ще се проведе във Финландия. Изказването на Путин беше в отговор на изказването на финландския президент Саули Нийнистьо, който каза, че би бил щастлив да приеме държавните глави на Русия и САЩ във Финландия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка