Путин: Имаме планове за намаляване на военните разходи през тази и в следващата година

Русия ще намали военните си разходи през 2018-а и 2019 г., заяви днес президентът Владимир Путин след убедителната си победа на изборите в неделя, на които получи нов, вече 6-годишен мандат, предава АФП, цитирана от БНР.

„Имаме планове за намаляване на военните разходи през тази и в следващата година. Но това няма да доведе до намаляване на отбранителните способности на страната“, заяви той на среща с други кандидати на изборите. И обясни, че основните разходи за създаване на най-нови оръжейни системи са направени в предишните години.

„Никой няма намерение да разпалва каквато и да е надпревара във въоръжаването. Точно обратното - планираме да развиваме отношенията с всички страни по света, така че да бъдат конструктивни“, каза още Путин.

В речта си пред парламента на 1 март президентът обяви разработки на нови руски оръжия, които предизвикаха безпокойство на Запад и опасения за надпревара във въоръжаването, каквато имаше в Студената война.

Путин посочи, че Москва ще се опитва да решава всички проблеми с други страни чрез политически и дипломатически средства. „Но, разбира се, винаги ще се борим за защита на нашите национални интереси“, подчерта той.

По думите му Русия ще се стреми към конструктивен диалог с партньорите си. „Но не всичко зависи от нас - за това е необходимо, както в любовта, двете страни да са заинтересовани, иначе любовта не се получава“, уточни руският президент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят