Путин и Ердоган се срещат в Истанбул за началото на сухопътната част от "Турски поток"

Снимка: Архив

Президентът на Руската федерация Владимир Путин пристига днес в Истанбул по покана на турския държавен глава Реджеп Тайип Ердоган. Двамата лидери ще участват в церемонията по полагане на турска територия на съоръженията от направлението по суша на газопровода "Турски поток" след завършването на работите по морския участък.

Планирано е преди това в Истанбул Ердоган и Путин да обсъдят двустранните отношения, а също така регионални и глобални проблеми. Акцент в разговорите ще бъде ситуацията в Сирия и в региона на Близкия изток, както и доставката на руските ракети С-400.

Изграждането на втория етап по суша от газопровода "Турски поток" ще започва от Къйъкьой, рибарско градче в окръг Къркларели, в района на турско-българската граница. Съоръженията на "Турски поток" от морския участък свършват край Къйъкьой и оттук ще продължават по суша на турска територия.

Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган ще пристигнат с хеликоптер от Истанбул, а церемонията по излизането на тръбата на суша ще се състои на платформа в морето.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа