Путин: Опитът на Порошенко да разговаря с мен по телефона е предизборна "комбинация" 

Руският президент Владимир Путин заяви, че оставя без отговор опитите на украинския си колега Петро Порошенко да разговаря с него по телефона, тъй като не желае да участва в избирателната му кампания, предаде ТАСС.

"Защото не става дума, че просто избягвам това и не искам да разговарям с Петро Алексеевич, не е там въпросът", каза Путин, помолен от журналисти да коментира неизпълненото искане на украинската страна за телефонен разговор между двамата президенти. "Въпросът е, че не искам да участвам в неговата избирателна кампания" за президентския вот в Украйна през март, обясни руският лидер.

По думите на Путин Порошенко изкусно създава кризисни и провокационни ситуации и тутакси прехвърля отговорността за стореното върху Русия, след което "иска веднага да демонстрира, че успешно решава появилите се проблеми". "Ето я простичката комбинация и аз не искам да участвам в тези комбинации и няма да го направя", обобщи президентът на Русия.

Според ТАСС "простичката комбинация" на Порошенко, за която Путин говори, е свързана с "украинската провокация в Керченския проток" - така агенцията нарича случая от 25 ноември, когато руската брегова охрана задържа три украински военни кораба и екипажите им край полуостров Крим.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа