Путин: Постигнато е споразумение със сирийската опозиция за прекратяване на огъня и готовност за мирни преговори

Президентът на Руската федерация Владимир Путин съобщи, че е постигнато споразумение за прекратяване на огъня в Сирия и готовност за начало на мирни преговори, предава агенция ТАСС,  цитирана от "Фокус".

„Току-що пристигна съобщение, че днес, преди няколко часа се е случило събитие, което ние не просто дълго чакахме, но за чието приближаване много работихме. Подписани са три документа. Първият документ е между сирийското правителство и въоръжената опозиция за прекратяване на огъня на територията на Саудитска Арабия. Вторият документ – това е комплекс от мерки за контрол относно режима на прекратяване на огъня. И третият документ – заявление за готовност за начало на мирни преговори за сирийско нормализиране“, заяви Путин по време на среща с министрите на отбраната и външните работи.

Руският президент добави, че споразумението относно Сирия е крехко и затова изисква специално внимание. По думите на руския държавен глава постигнатите резултати за нормализиране на обстановката в Сирия са благодарение на работата на Русия с партньори в региона – Турция и Иран

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят