Путин: Русия е отворена за диалог с всички страни

Владимир Путин

Руската федерация провежда последователна и самостоятелна външна политика и е отворена за диалог с всички страни. Това увери държавният глава Владимир Путин в рамките на съвещание с посланиците и постоянните представители на Москва зад граница, предаде TACC.

„В условията на динамична, наситена със събития ситуация в света, Русия води последователен, самостоятелен външнополитически курс. Отворени сме за партньорски, конструктивни отношения с всички страни“, увери лидерът на Кремъл.

Съгласно думите му, участието на Русия в глобалните събития е продиктувано от националните интереси на страната – създаване на благоприятни и безопасни условия за развитието на страната с цел решаване на социалните и икономическите задачи, и подобряването на качеството на живот на гражданите й.

Путин подчерта, че като постоянен член на Съвета за сигурност на ООН, Русия е решена и занапред да защитава основополагащите принципи на Устава на ООН – суверенитет и равенство на страните, и ненамеса във вътрешните работи. „Убеден съм, че съблюдавайки международното право, работейки на колективни начала, ще успеем да разрешим и най-сложните глобални проблеми“, заяви Путин пред дипломатите.

Руският президент подчерта, че стремежите на Москва да гарантира глобалната сигурност и стабилност се споделят от нейните съюзници.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия