Путин след срещата си с Ердоган: Постигнахме съдбоносни решения за Сирия

Преговорите между президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган позволиха да се постигнат съдбоносни решения в Сирия, съобщи руският лидер на пресконференция в Сочи след днешната си многочасова среща с турския си гост в руския черноморски курорт.

"Не мога да не изразя удовлетворение, че в резултат на доста дълга и напрегната работа успяхме да намерим решения, които след нашите изявления ще бъдат огласени от външните министри на двете страни. Тези решения, според мене, са много важни, ако не и съдбоносни, и ще позволят да се намери изход от твърде острата ситуация, създала се днес на сирийско-турската граница", каза Путин, предаде ТАСС.

По думите на руския президент Москва и Анкара смятат за необходимо да се помага на сирийските бежанци да се върнат в родината си, което ще позволи видимо да се облекчи социално-икономическото бреме на страните, приели бежанци.

Призоваваме международната общност, особено специализираните агенции на ООН, да оказват по-ефективно хуманитарно съдействие на всички връщащи се сирийци без дискриминация, политизация и предварителни условия, добави той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Близък Изток