Путин стреля с оръдие в Санкт Петербург

Президентът участва в тържествата по случай Рождество в Града на Нева

Разгледа фестивал на ледените скулптури в Петропавловската крепост

Президентът Владимир Путин произведе традиционния обеден изстрел с оръдие на Петропавловската крепост в Санкт Петербург, съобщи Кремъл.

Държавният глава бе в Града на Нева за тържествата по случай Рождество Христово, което Русия отбелязва на 7 януари по стария (Юлиански) календар.

Заедно с президента стреля и почетният строител на Русия Владимир Бендет, който днес навърши 85 г. и бе лично поздравен от Путин.

В Санкт Петербург той се срещна и с възпитаници на Суворовското военно училище. След което посети фестивала на ледените скулптури “Пътешествие около света” в крепостта, където се снима с посетители и разгледа експонатите. На фестивала са представени всички континенти на Земята с характерната им архитектура, флора, фауна и подводния свят на океаните.

Държавният глава посети още гробницата на императорския род Романови на територията на крепостта, както и Петропавловската катедрала.

В първите минути на днешния ден Путин присъства на Рождественското богослужение в Спасо-Преображенската катедрала в Санкт Петербург.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа