Путин: Тръмп е умен човек

Президентът на Руската федерация Владимир Путин заяви, че Доналд Тръмп достатъчно бързо ще осъзнае новата степен на отговорност, която пада върху него в качеството му на държавен глава на Съединените американски щати, предава „РИА Новости“ .

„Тръмп беше търговец и предприемач. Днес той вече е вече държавник, днес той е глава на Съединените американски щати, една от водещите световни сили, една от водещите икономики в света, водеща военна сила. И доколкото той е успял да постигне успех в бизнеса, това говори, че той е умен човек. А ако е умен човек, това означава, че напълно и достатъчно бързо ще осъзнае новата степен на отговорност. Ние изхождаме от това, че той ще действа именно от тази позиция“, коментира руският лидер в отговор на въпрос може ли Русия да намери общ език с новия президент на САЩ.

Путин също така коментира защо по време на дискусиите за нормализирането на ситуацията в Близкия Изток западните политици не искат да се вслушват в мнението на Москва и ожесточават риториката.

„Слушат тези, чийто глас звучи достатъчно силно, за да ги чуят“, обясни руският президент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят