Пълнят с 500 000 лева уличните дупки в Лом

Много от улиците в Лом са осеяни с кратери като след природно бедствие

Половин милион лева отпусна правителството на община Лом за спешен ремонт на улиците в крайдунавския град. От години пътищата в общинския център са в ужасно състояние - с разбити тротоари, изнесени на места от порои настилки и огромни дупки, през които трудно ще премине и бойна машина.

Преди дни поради невъзможността да се предвижват към домовете си с коли и пеша, жители на улица „Веслец” в Лом сами запълниха с бетон ямите пред портите си. В общинската управа готвят списък с най-непроходимите улици, за потягането на които ще бъде обявена обществена поръчка.

„Благодаря на Министерския съвет за финансоватата помощ, с която ще ремонтираме някои от най- разбитите улици. За нас този половин милион лева е глътка въздух. Усилено работим по подготовката на проекти, с които да кандидатстваме за рехабилитация на пътната инфраструктура през 2017 и следващите години!”, заяви кметицата Пенка Пенкова. В Лом очакват от държавата и обещаните 1,5 млн. лева за неотложния ремонт на улица „Софийска”, която е част от републиканската пътна мрежа и маршрута към Дунав мост 2. Заради огромна дупка на платното преди месец тир се вряза в къща в града, уби човек и рани осем други.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България