Първанов имал усещане за "уговорен мач" между ГЕРБ и БСП

Георги Първанов

Резултатът на Коалиция „Калфин президент“ е неудовлетворяващ за нас, създаде се впечатление, че мачът между ГЕРБ и БСП е уговорен. Това заяви председателят на АБВ Георги Първанов, на пресконференция в НДК, във връзка с резултатите от първия тур на президентските избори.

Според него вече се очертава твърдо ядро от избиратели на АБВ, а партията е постигнала приблизително резултатът, който е имала и на парламентарните избори.

Все пак, по думите му, АБВ не са доволни от постигнатото. „Резултатът е неудовлетворяващ за нас. Имахме основания да се надяваме на по-добър резултат, заради кандидатите ни и заради това, че започнахме първи идейния дебат и го направихме много убедително. Ние поведохме битка срещу модела „Плевнелиев". Други естествено се възползваха, но това са рисковете на политиката“, коментира Георги Първанов.

„Грозно впечатление направи силовата дейност и внушаването на страха от страна на управляващите в редица региони, някои хора от БСП се стараеха да ни изчистят от политическото пространството повече, отколкото основния опонент - ГЕРБ“, подчерта той. „Създаде се впечатление, че мачът между ГЕРБ и БСП е уговорен. Темата за оставката беше сдъвкана от лидера на формата и се усети отказ от една идея, която имаха от преди няколко месеца", коментира още Георги Първанов.

Лидерът на АБВ каза още, че перспективата за предсрочни избори не е плашеща, тъй като те няма да създадат нестабилност.

„Ние излязохме от управлението на държавата именно в знак на несъгласие с политиките, които се провеждат от редица министерства и от правителството като цяло и нищо по-естествено, за разлика от други партии, е да поддържаме искането за предсрочни парламентарни избори, защото твърдим, че това управление е изчерпано", каза той.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика