Първата страница на „Ню Йорк Таймс”, която не излезе

Практика в много редакции на печатни издания по света, когато се очаква голяма новина, да подготвят материал предварително за всеки възможен изход. Това се случва всеки ден и в „Ню Йорк Таймс”, случило се е и във вторник вечерта.

Заради президентските избори в САЩ са били подготвени различни първи страници на вестника, който открито подкрепи Хилари Клинтън в битката за Белия дом.

Някои от тях са отбелязвали неочакваната победа на кандидата на републиканците Доналд Тръмп. Други, в резултат на предварителните очаквания, са били посветени на триумфа на опонентката му Хилари Клинтън.

И така в сърцето на редакцията на „Ню Йорк Таймс”, много преди резултатите от екзит пол да намекнат за предстоящото вълнение и часове преди медиите да потвърдят разтърсващата победа на Тръмп, директорът на дизайнерите в изданието Том Бодкин, спокойно е гледал една такава чернова.

„Госпожо президент” (Madam President), се казва в бъдещото заглавие на статията.

За някои тази чернова болезнено припомня за един исторически президентски мандат, който така и няма да се състои. За други тя подсказва за кампания, която мнозина подцениха от самото начало.

Без значение от политическите пристрастия обаче образът издава проста и неоспорима истина: Хилари Клинтън, която стана на 69 години миналия месец, няма д абъде първата жена президент на Америка. Стъкленият покрив, който тя толкова пламенно се стремеше да разтърси, остава твърдо на място – засега, пише изданието.

A ”Таймс”, заедно с читателите си в САЩ и по света, ще трябва да отложи идеята за Госпожа президент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка