Първа „бомба“ на Мондиала

Аржентина е в криза. Тезата, за която говориха всички специалисти преди мондиала, се потвърди в първия двубой на „гаучосите“ в Русия. Лионел Меси и компания стигнаха само до 1:1 с абсолютния дебютант на световни финали Исландия.  За капак мегезвездата на южноамериканците изпусна и дузпа.

А това се превръща в традиция за десетката на Аржентина – нападателят е пропилял 4 от последните 7 удара от бялата точка на клубно и национално ниво. Освен това Лео отправи общо 11 удара към вратата на скандинавците, но нито един от тях не порази вратата. А неговият голям конкурент в Ла Лига, португалецът Кристиано Роналдо, реализира хеттрик срещу Испания с едва четири опита.

Статистиката показва, че за 90 минути Меси има повече изстрели към противниковата врата от отборите на Иран, Португалия, Исландия, Египет и Саудитска Арабия.

Единственият гол за световния шампион от 1986 година пък вкара Серхио Агуеро. За нападателя на „Манчестър Сити“ това бе първо попадение на финали, въпреки че игра в Южна Африка през 2010 и четири години по-късно в Бразилия.

А Исландия изживя своя втори най-велик мач в историята след отстраняването на Англия на 1/8-финалите на Евро 2016. Освен, че избегнаха поражение срещу фаворита в групата, скандинавците вкараха и исторически първи гол на мондиал, дело на Алфред Финбогасон. За съжаление на родните фенове, бранителят на „Левски“ Холмар Ейолфсон остана резерва и не се появи на терена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят