Първа копка на нова детска градина за 1,2 млн.лв. направиха в пловдивско село

Кметът на община "Марица" Димитър Иванов направи в сряда чаканата от години в пловдивското село Скутаре първа копка на детска градина, чието строителство стартира с отслужен водосвет. Парите за инвестицията от 1,2 млн.лв. са осигурени от общинския бюджет, а новата забавачка трябва да отвори врати за началото на следващата учебна година.

Дотогава трябва да бъде изградена модерна на съвременно европейско ниво и функционално обзаведена сграда с разгърната площ от 1000 квадратни метра. Детската градина в Скутаре ще приюти 4 групи малчугани, в двора на учебното заведение ще бъдат монтирани площадки за игра, а площта около тях ще бъде залесена съгласно предварително одобрен проект. След първата копка кметът на "Марица" Димитър Иванов пожела на най-малките жители на Скутаре безгрижно детство, здраве и много игри, след което всички се хванаха за ръце и извиха голямо тракийско хоро.

До края на месец март първа копка на детска ясла ще бъде направена в пловдивското село Стряма (Община Раковски). Яслата ще е разширение на местната забавачка и ще поеме децата под 3-годишна възраст, чиито майки искат да се върнат на работните си места, но няма на кого да поверят отглеждането на малките палавници. Разширението се прави поради високата раждаемост в района на индустриална зона Раковски и увеличаващия се брой на новозаселници. Яслата в Стряма ще поеме и децата от Момино село и съседни населени места.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони