Първа копка на пречиствателна станция в Айтос

Ивелина Василева: Това е историческо събитие за града

Първа копка за изграждане на пречиствателна станция бе направена в Айтос. Депутатът от ГЕРБ и бивш еко министър Ивелина Василева заяви, че това е историческо събитие за града.

Първото пречиставтелно съоръжение се изгражда по проект на Община Айтос, финансиран по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г"., чрез Кохезионния фонд на Европейския Съюз, национално съфинансиране от Държавния бюджет на Република България и собствен принос на Община Айтос.

Първата копка бе направена на тържествена церемония, на строителната площадка на пречиствателната станция, в промишлената зона на Айтос. На терена, изпълнителят "ДЗЗД КА-АЙТОС" показа, че техниката е в пълната готовност и строителните дейности вече са в ход.

"Това е най-мащабният проект, който Община Айтос някога е изпълнявала. Затова искам да поздравя и да благодаря на кмета Васил Едрев и на неговия екип, за усилията, които положиха да доведат този проект до тук. Това е особено важен и мащабен проект, част от нашата грандиозна инвестиционна програма, която предприехме в област Бургас за изграждането на пречиствателни станции. Проекти, които са наистина тежки и много често неблагодарни, но пък изключително важни. И аз благодаря на всички, които полагат усилия за това", каза Ивелина Василева

"Чакаме този ден от няколко години. Първо, защото това е една от най-големите инвестиции за Айтос от промените до сега. Второ, защото очакваният резултат е пречистване на всички отпадъчни води на територията, което означава по-чиста околна среда за децата и гражданите на община Айтос. И на трето, но не на последно място - отдавна чакаме този ден, защото работата по проекта беше много продължителна и тежка", коментира кметът Васил Едрев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони