Първа люспа в РБ - синът на бившия хасковски кмет напусна парламентарната група

Народният представител Станислав Иванов напуска парламентарната група на Реформаторския блок и става независим, обяви председателстващият Народното събрание Димитър Главчев, оповестявайки декларация от името на народния представител.

Това е първият напуснал парламентарната група на Реформаторския блок, която остава с 22-ма депутати.

Станислав Иванов е син на бившия кмет на Хасково Георги Иванов. Той влезе в НС с един от най-високите резултати за РБ в страната (трети след два от столичните райони). В някои села в Хасковско получи над 50% от гласовете на места, където партиите от блока на предишни избори не са имали почти никаква подкрепа.

Нечленуващите в парламентарни групи стават 13. Досега няма напуснали само от групите на ГЕРБ, АБВ и "Атака".

"Твърде знаково е да напуснеш парламентарната група 15 дни преди президентските избори, усещам в това някаква „дълга ръка”. Набива се на очи това, което се случва – чия е тази „дълга ръка” сега няма да

коментирам, но такава има, защото знам, че е посегнала към наши общински съветници и кметове. Ако същото се повтори, гарантирам, че ще я посоча", коментира съпредседателят на ПГ на РБ Найден Зеленогорски. По думите му Иванов не е присъствал на нито едно заседание на групата от поне една година, нито е участвал активно в работата на блока.

"Не се усещаше ефективно неговото присъствие. Решението му да остане независим е лично. Той не е член на никоя от партиите в РБ", посочи още Зеленогорски и подчерта, че Иванов е говорил с другия съпредседател (Радан Кънев), но не и с ръководството на групата на РБ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика