Първенството на неправдите

В рамките на само няколко часа в събота в родния елит лъсна една истина, за която се знае от край време – Първа лига е синоним на неправдата. В първия ден от уикенда два от най-симпатичните отбори в елита бяха ощетени явно за сметка на водещите клубове. Първо пострада „Ботев“ (Враца). Новакът с амбиции за място в топ 6 загуби от „Берое“ с 0:1 след гол от несъществуваща дузпа. Но съдийското рамо за гостите от Стара Загора някак остана на заден план, защото денят съвсем на бе приключил. Същата вечер и „Етър“ потегли от стадион „Георги Аспарухов“ към Велико Търново с усещането, че е ограбен. „Болярите“ имаха претенции за дузпа в 84-ата минута, а в самия край на срещата стигнаха и до гол за 2:2, който обаче бе отменен. И докато пред играчите на „сиинте“ изплува кошмара от мача със „Септември“ (2:2), гостите наобиколиха главния рефер Никола Попов, отменил попадението. Причината – фаул в атака на Иван Петков. След двубоя треньорът на гостите Красимир Балъков призна, че заради подобни скандални отсъждания е готов да си тръгне от България. И е прав - какъв е смисълът да работиш усилено за развитието на българския футбол, когато ръководителите от БФС не правят същото и дори пречат. А „Етър“ и „Ботев“ са едни от малкото отбори в Първа лига, залагащи на родни футболисти. Във въпросните два съботни мача броят на българите в стартовия състав на „зелени“ и „виолетови“ бе общо двадесет. „

27-01

След двубоя на сайта на „болярите“ бе публикувана статия, съдържаща видеа с три дискусионни ситуации в мачове на отбора, в които главен рефер е бил именно Никола Попов. Освен отменения гол, другите две са за игра с ръка на играч на „Лудогорец“ в собственото поле и още една претенция за дузпа, този път срещу „Черно море“ от есента на 2017 година. Освен това ръководството на „Етър“ пусна и жалба до съдийската комисия за грешките на Попов на „Герена“. Шансът обаче тя да доведе до нещо градивно граничи с нулата. От началото на кампанията скандалите около родните рефери се нижат един след друг. Стигна се дори дотам председателят на съдийската комисия Йордан Сталев да дава пресконференция, но и от нея не излезе нищо. Само преди дни и сдържаният иначе откъм изявления Нестор Ел Маестро, треньорът на ЦСКА, обяви, че се чувства така сякаш води „Фрозиноне“ заради съдийството в мачовете на „червените“. Декларациите на „Локомотив“ (Пд) само от тази есен са поне три. „Левски“ също имаше своите претенции.

И всичко това обаче мина и замина. Сега предстои още един кръг, а след него идва зимната пауза. Пролетта първенството ще се поднови и всичко най-вероятно ще си е по старо му. Поне до следващите гафове, а те са гарантирани!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ