Първите дарения от Велико Търново вече са при жителите на Хитрино

Първият транш от даренията, събрани в обявената от кмета на Велико Търново Даниел Панов благотворителна кампания за жителите на с. Хитрино, пристигна снощи в разпределителния пункт в съседното село Тимарево. Доставени бяха голям брой чисто нови постелъчни материали – завивки, възглавници, чаршафи, хавлии, дълготрайни хранителни продукти – варива, ориз, консерви, захар и сладкарски изделия, макарони. Предаването им бе под координацията на заместник-кмета на Велико Търново проф. Георги Камарашев, който бе на място в разпределителния пункт.

Даренията са дело на фирми, работещи в сферата на хлебопроизводството, хранително-вкусовата промишленост, текстилната индустрия и търговията с бързооборотни стоки. Бизнесът и великотърновци се отзоваха веднага след призива на кмета Даниел Панов за солидарност и подкрепа на хората в шуменското село, чиито домове претърпяха сериозни щети след влаковия инцидент. Първият транш от стоките, вещите и пособията бе събран за по-малко от 24 часа. Предстои изпращането на два тона брашно и 2100 бутилки олио.

Приемането на дарения продължава, като приемният пункт е в сградата на Община Велико Търново. Цялата акция е координирана и с регионалната структура на Българския червен кръст.

Част от благодетелите се включиха в благотворителната кампания с парични средства.

Оповестена е и банкова сметка на Община Хитрино: BG95DEMI92403100181704, DEMIBGSF - в лева; BG36DEMI92403400114526, DEMIBGSF - в евро, "ТЪРГОВСКА БАНКА Д" АД. Дарителската сметка е публикувана и на уеб-страницата на Община Хитрино: https://www.hitrino.org.

Жителите на Велико Търново, които желаят да помогнат, могат да се свържат със заместник-кмета проф. Георги Камарашев или с д-р Диляна Вачкова, гл. експерт от дирекция „Социални дейности и здравеопазване” (тел. 062/619-209).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини