Първите кандидати за стипендии от Столична община подадоха документи

Първите 7 студенти по специалност "Медицинска сестра" вече са подали заявления за отпускане на стипендии по Програмата на Столична община за финансово подпомагане на медицински специалисти, обучаващи се в Медицинския университет в София. Това съобщи зам.-кметът Дончо Барбалов. Програмният съвет, избран от Столичния общински съвет е разгледал постъпилите заявления и е уточнил какви допълнителни документи е необходимо да дадат кандидатите, за да бъдат одобрени.

Стипендиантската програма е предназначена за студенти по специалност "Медицинска сестра", записани редовно обучение във Факултета по обществено здраве към МУ-София. Кандидатите трябва да са завършили успешно първи курс със среден успех не по-нисък от Много добър 4,50.

Стипендията, отпускана от Столична община е 300 лв. месечно. Условието е, след завършване на обучението си, медицинските сестри да работят поне три години в някоя от структурите на столичното общинско здравеопазване - болници, ДКЦ-та, детски ясли и т.н. Целта на програмата е младите специалисти да бъдат стимулирани да работят в общинските лечебни заведения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве