Първият оздравял от COVID 19 е лекар, изписаха го

Първият оздравял от коронавируса в Бургас е лекар. Той бе изписан в понеделник. Докторът е от "Бургасмед" и е бил контактен с двама свои колеги- съпрузи, които били на почивка в Пампорово. Мъжът е лекар в същата болница, а жената работи като рехабилитатор в дом "Майка и дете". Заради трите случая здравното заведение и социалния дом бяха поставени под карантина, която вече е вдигната.

Директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров уточни, че изписаният лекар е дал две отрицателни проби. 14 са общо заболелите в Бургас, трима от тях остават в болницата, в добро състояние.

От петък има заповед на министъра, че преболедувалите в дома си, трябва да останат 28 дни под карантина. Това важи и за изписаните от болница пациенти, съобщи председателят на Кризисния щаб в Бургас д-р Георги Паздеров.

Първата заразена пациентка - готвачка, която пипнала заразата в Банско и се прибрала в родния Карнобат, откъдето е била докарана в Бургас, също ще бъде изписана скоро.

Под домашно лечение в морскя град е и най- малкият пациент с COVID-19 в държавата, за който бе съобщено миналия петък- това е 3 годишно дете.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве