„Първият човек“ стъпва в салоните

Райън Гослинг играе Нийл Армстронг

Нов хит от Деймиън Шазел

Филмът за стъпването на Луната “Първият човек” получи високи оценки след премиерата си във Венеция и сред фаворитите за “Оскар”. Несъмнено това е най-голямата премиера на седмицата. Продукцията е базирана на книгата “Първият човек: Животът на Нийл Армстронг” на професора по история Джеймс Р. Хенсън и се фокусира върху живота на Нийл Армстронг и семейството му в периода между 1961 г. и 1969 г., когато тече най-усилената подготовка и изпълнението на мисията до Луната.

С “Първият човек” носителят на “Оскар” за режисурата на изключително успешния мюзикъл La La Land Деймиън Шазел и звездата на филма Райън Гослинг отново обединяват усилия, за да разкажат за първи път на голям екран невероятната действителна история на Нийл Армстронг и мисията на НАСА да изпрати човек на Луната - естественият спътник на Земята, провокиращ въображението и прогреса на хората още от зората на тяхното съществуване.

Режисьор на “Първият човек” (”First Man”) е Деймиън Шазел (”Камшичен удар”, “La La Land”), а сценарият е дело на Джош Сингър (”Спотлайт”), по биографичната книга “First Man: The Life of Neil A. Armstrong” на Джеймс Р. Хансен. В ролите освен Райън Гослинг са още Клеър Фой, Пабло Шрайбър, Кайл Чандлър, Джон Бърнтал, Кирън Хайндс, Итън Ембри, Джейсън Кларк, Брайън д‘Арси Джеймс, Кори Стол, Кристофър Абат, Патрик Фюгит, Шей Уигам, Лукас Хаас и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино