Първи самостоятелни полети на курсантите-летци

НВУ

Курсантите-летци 1-ви курс от Факултет „Авиационен” на НВУ „Васил Левски“ в периода от 23 до 26 юли изпълниха първите си самостоятелни полети на летище Долна Митрополия, съобщиха от Министерство на отбраната.

Летателното обучение на курсантите Янул Димитров, Александър Недялков, Марти Иванов, Димитър Ташев и Божидар Дончев се проведе на самолет “Pilatus” РС-9М под методическото ръководство на летателно-инструкторския състав на Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” – Долна Митрополия.

След като достигнаха необходимото ниво на подготовка, те бяха допуснати до изпълнение на самостоятелен полет. Той се проведе пред комисия с председател майор Пламен Ковачев – заместник-командир по летателна подготовка на ВВУБ „Георги Бенковски”. Заключението на комисия бе, че младите пилоти са се справили много добре, с изключително прецизно изпълнение на полета.

Командирът на ВВУБ “Георги Бенковски” полковник Петър Банков им връчи удостоверенията за първи самостоятелен полет с пожеланието за летателно дълголетие и безпроизшествени полети.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България