Първи трофей за Стойчо в Казахстан

Стойчо Младенов получи първия си трофей в казахстанския футбол. Федерацията изпрати един от вицепрезидентите, за да награди българския специалист с приза треньор №1 на месец март в първенството. Това не бе единственият приз за новака „Кайсар“. Най-добър футболист на месеца стана халфът Максат Байжанов.

Първи трофей за Стойчо в Казахстан

Церемонията бе преди първото домакинство на „Кайсар“ на официалния стадион – 1:1 срещу „Иртиш“ на Димитър Димитров. Драмата на терена бе голяма. „Иртиш“ поведе в 83-тата минута, а „Кайсар“ изравни веднага след това. Така Херо предаде върха на Станимир Стоилов, чийто „Астана“ спечели с 3:0 като гост на „Окжепещ“. Досега тримата български треньори не са се победили от началото на сезона. В първото дерби „Иртиш“ и „Астана“ направиха също 1:1. След два кръга Мъри гостува на Стойчо.

Първи трофей за Стойчо в Казахстан

Три дни преди да получи първия си трофей, Младенов бе изненадан от ръководството на „Кайсар“ с огромна торта с емблема на клуба. Символът на отбора от област Кизилорда са вълците. Кулинарният шедьовър бе по случай 60-ия юбилей на Екзекутора на „Ливърпул“.

За април абсолютният фаворит за приза е Стоилов. След неубедителния старт неговият „Астана“ нареди пет поредни победи и успя да оглави за първи път класирането. Шампионите водят с точка пред „Иртиш“, а освен това имат мач по-малко.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят