Първоаприлска шега подмами рибари в морето

Треска за паламуд от Приморско до Ахтопол

Първоаприлска шега подмами рибарите в морето да търсят паламуд. Макар да е абсолютно необичайно по това време на годината пасажи от паламуд да минават край нашите брегове, мнозина се вързали на новината и запърпорили с лодки и корабчета сред вълните.

"Едва в понеделник лъсна истината- това било първоаприлска шега. Първо се появила във Фейсбук, после беше сложена в много местни сайтове. И ние точно като "лапни- паламуди" повярвахме. Как не се сетихме, че това си е чист майтап- паламуд край Ахтопол на 1- ви април. Ама то с тези аномалии- знае ли вече човек на какво да вярва и на какво- не", тюхкаха се вчера морските.

Щом прочели за появата на паламуда, засърбели ги ръцете и влезли да го търсят край Приморско и Ахтопол. Зазвънели разгорещените рибарски телефони. Давани били заявки за пресен паламуд от зажаднели за хубава риба клиенти.

"В момента ловим само калкан и попче. Дали сезонът е добър на калкан ще кажем на 15- ти април. Тогава е равносметката, защото на тази дата започва забраната за улов на калкана и тогава се вадят мрежите. От това колко са тежки, ще зависи и оценката на сезона", обясниха рибари от Царево.

"Ние не се вързахме, да не сме луди... Но много хора налапаха стръвта и ни звъняха да питат", смееха се в понеделник рибарите от Ахтопол.

В момента даляните се готвят да слагат техните мрежи. Първоначално ще ловят цаца, а май месец всички трепетно ще чакат пролетния сафрид.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България