Първолаци стават инспектори по коланите в Шумен

В Шумен общината и бизнеса продължават инициативата "С предпазен колан на задната седалка". Още близо 1000 първокласници ще бъдат образовани защо трябва да се обезопасяваме, когато се возим в автомобил и ще получат специалната значка "инспектор по коланите". Миналата година над 2400 деца от областта бяха произведени в званието и вече са коректив на родителите си, каза кметът Любомир Христов, който в сряда даде символичен старт на втория етап на инициативата.

Служители от пет нови фирми подкрепят кампанията тази година и ще влизат като лектори в часа на класа. В сряда доброволците преподаваха в първите класове на II ОУ „Д-р Петър Берон“ и в СУ „Йоан Екзарх“. До началото на април ще бъдат обучени всички първолаци от града, както и 270 деца от първи до четвърти клас в селските училища на общината.

В лекциите ще се включат и полицаи, каза комисар Йордан Дундаков, началник на "Охранителна полиция"-Шумен. Според статистиката миналата година пътни полицаи са санкционирали над 2 280 водачи без колан и още 1 114 пътници, и кампанията е много нужна.

Мая Блъскова от фирма "Алкомет"АД благодари на всички партньори, които подкрепят проекта, а Елена Захариева от "Херти" обеща, че обученията ще продължат и със следващите първокласници.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони