Първото изложение „Фермер Експо Раковски” стартира през октомври на Хайван пазара в Секирово

Пазарът за живи животни в квартал „Секирово” в град Раковски ще е арена на първото изложение „Фермер Експо Раковски 2017”, което ще се проведе на 14 октомври (събота).

Инициатор и организатор на фермерската изложба е общинският съветник Рангел Матански, според когото още дебютното издание дава сериозна заявка да се превърне във форум не само от регионален, но и от национален характер.

На Хайван пазара в Секирово ще бъдат представени млади животни –говеда, биволи,кози и овце от млечни и месодайни породи развъждани в България. Предвидени са демонстрации по програмата с мастит и съоръжения, използвани в животновъдството, както и много музика и дегустации.

" Нека всички заедно да направим нещо интересно и най-вече полезно за колегите фермери, както и да запознаем обществеността с постиженията ни в селекцията и репродукцията", гласи поканата към фермерите и земеделските стопани на Рангел Матански. Той е говедовъд и трето поколение земеделски стопанин. За него фермерството е семеен бизнес, с който фамилията му се занимава вече повече от 20 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България