Първо изпитание за "Левски" в Европа

"Левски" излиза днес в своя първи официален мач за новия сезон. "Сините" гостуват на "Вадуц" в мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Тимът ще бъде воден за сефте от Делио Роси в двубой от евротурнирите. Италианецът застана начело на отбора преди година, когато 26-кратните шампиони вече бяха отпаднали от същия турнир след две поражения от "Хайдук" (0:1 и 1:2).

Сега от Роси се очаква да премине успешно първия съперник, който е носител на купата на Лихтенщайн, но играе във втора швейцарска дивизия. А италианецът вече е доказал, че е турнирен боец. Той акостира на "Герена" като носител на купата на Италия с "Лацио". През месец май пък бе близо до това да изведе и "Левски" до купата на България, но драма с дузпи остави тима му с празни ръце.

Сега столичани са концентрирани към новото предизвикателство и мечтан пробив в евротурнирите. Последният път, когато това се случи, бе през сезон 2010/11, когато "сините" стигнаха до групите на втория по сила европейски клубен турнир с треньор Ясен Петров.

Но в Лихтенщайн Роси няма да може да разчита на няколко основни играчи. Бранителят Холмар Ейолфсон все още е във ваканция. Неговото място ще бъде заето от Аймен Белаид. Фланговият футболист Паулиньо също не е извън строя, но поради контузия. Така се отваря възможност пред Жерсон Кабрал да се докаже. Аут е и Нашименто.

Очакванията са под рамката да застане Божидар Митрев, капитанът на тима, а защитата да бъде иградена от Милош Цветкович, Иван Горанов, Давид Яблонски и Белаид. В средата на терена ще си партнират Хали Тиам, Жорди Гомес и новото попълнение Давиде Мариани. По фланговете Роси ще заложи на Кабрал и Обертан, а отпред ще започне Серджиу Буш.

Срещата е от 18:45 часа по Диема Спорт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ