Първо официално посещение на журналисти от Южна Корея в Пловдив

Журналисти от Южна Корея са за първи път на официална визита в Пловдив, където в понеделник посетиха и разгледаха бъдещата Европейска столица на културата.

Водената от президента на Журналистическата асоциация на Корея (ЖАК) Джунг Кю Сунг делегация от Далечния изток бе посрещната в Градския дом на културата „Борис Христов” от изпълнителния директор на фондация „Пловдив 2019“ Кирил Велчев, който запозна ююжнокорейските репортери с подготовката за провеждането на значимия културен форум през 2019 година.

По-късно гостите се срещнаха и с ръководството на Международен панаир Пловдив, където се започнаха с с дейността на националния изложбен център и възможностите, които се предоставят за изложители от Азия.

В края на визитата си под тепетата корейските журналисти ще посетиха новия туристически информационен център и разгледаха забележителностите на древния и вечен Пловдив.

Посещението на корейски журналисти се осъществява в рамките на подписаното през 2015 г. Споразумение за сътрудничество между СБЖ и ЖАК. В шестчленната делегация са включени ръководители на журналистически дружества от Южна Корея.

Тази година Асоциацията отбелязва 53 години от основаването си през 1964 г. Тя има около 10 000 членове, които са обединени в близо 200 дружества и представляват над 180 медии от Южна Корея. ЖАК издава седмичен вестник в 50 000 екземпляра, който се разпространява из цялата страна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България