Пътен рецидивист, погубил момче, бе задържан под стража

Снимка: Архив

42-годишният Иван Д., който на 5 юли малко след полунощ прегази фатално с колата си 16-годишно момче в Игнатиево и избяга, е истински пътен рецидивист. Това стана ясно на заседание на Варненския окръжен съд, който по искане на прокуратурата задържа за постоянно под стража обвиняемия.

Оказа се, че той никога не е имал книжка, но въпреки това е навъртял 19 влезли в сила наказателни постановления за нарушения на Закона за движение по пътищата. Според справка на Пътна полиция мъжът е бил санкциониран за управление на кола без книжка, за отказ да бъде тестван с дрегер, за осуетяване на полицейска проверка. Иван Д. има и 3 присъди за шофиране след употреба на алкохол и една - за управление на автомобил при липса на правоспособност. Въпреки богатото му досие досега най-тежкото му наказание е било пробация.

Във фаталната нощ на катастрофата Иван връхлетял с колата си преминаващото по улицата момче и го влачил на капака на возилото няколко метра. След това избягал и 10 дни се укривал. Предал се едва на 16 юли, когато момчето издъхнало в болница от тежките си травми.

Заради множеството предишни осъждания на мъжа и фактът, че не е помогнал на момчето и се е укрил, магистратите не приеха искането на защитата Иван да дочака процеса си на свобода. Определението им може да се обжалва пред Апелативния съд във Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право