Пътешествие до три дестилерии в Шотландия ще спечели посетител на Уиски Фест София 2019

Посланиците на САЩ, Ирландия и Великобритания по традиция ще открият осмия Уиски Фест София на 25 октомври в Sofia Event Center. Дипломати, представители на бизнеса и шоу средите ще присъстват на официалното откриване на тазгодишния фестивал, на който ще могат да се видят и опитат легендарни и нови питиета.

Най-голямото и престижно уиски събитие в Централна и Източна Европа и тази година ще представи стотици вариации на марки уиски от дестилерии в различни кътчета на света. Тридневният фестивал, посветен на уиски културата, ще бъде изпълнен с много изненади – една от тях е, че посетител ще спечели пътешествие в Шотландия за двама с обиколка на три страхотни дестилерии.

За любителите на качествени напитки са подготвени два вида билети – тридневен и неделен. Тридневният важи за всички дни на фестивала - 25, 26 и 27 октомври и включва 15 уиски кредита, справочник с марките и дестилериите, представени на феста, оригинална чаша за дегустации Glencairn и бутилка вода. Цената на тридневният билет е 45 лева. Неделният билет е 30 лева и с него вървят 10 уиски кредита, оригинална чаша за дегустации, справочник с марките и дестилериите, представени на феста, и бутилка вода.

Всеки уиски кредит е равен на половин унция – 15 мл, което според експертите е достатъчно, за да разберете дали искате отново да се насладите на същото уиски или искате да опитате нещо ново. На касите на фестивала ще могат да се купи допълнително уиски валута, както и „златни” кредити – с тях могат да се опитат специални и екзотични уискита.

От цял свят в София пристигат лектори, които ще водят майсторски класове, за да ни потопят в уиски културата и да ни разкажат неизвестни факти за известни марки. На разположение на посетителите на всеки щанд са уиски експерти, които ще насочат ценителите да опитат най-доброто и да открият за себе си нови фаворити. И тази година за гостите има подготвена отделна зала за ром и коняк, както и зона за опитване на коктейли.

Организаторите на феста препоръчват пиене на много вода и почивки между дегустациите на различни видове уиски, както и хапване преди и по време на дегустациите. За тази цел са предвидени вкусни изкушения и бариста кът, които ще очакват гостите на феста. На Уиски Фест София се допускат само пълнолетни лица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл