Пътната полиция в Сливен започва засилени проверки за скоростта

Снимка: Архив

Пътната полиция в Сливен започва засилени засилени проверки за скоростта на движение на моторните превозни средства, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Сливен. Специализираната операция за контрол на скоростта ще се проведе от 16 до 22 април и е организирана по линия на Европейската мрежа на службите на пътна полиция.

Скоростта, както в България, така и в останалите държави от ЕС, е основна причина за възникване на тежките произшествия с най-голям брой загинали и ранени. Целта на операцията е да се намалят катастрофите, предизвикани от бързо шофиране. Операцията преследва освен възпитателен, и превантивен ефект, казаха още от ОД на МВР.  Екипите ще осъществяват засилен контрол в населените места, по главните, третокласните пътища и автомагистрала "Тракия". Ще се следи основно за спазването на разрешената максимална скорост на движение.

От 6 ч. на 18 април до 6 ч. на 19 април ще се проведе операция "24 контрол на скоростта". Ще се използват всички технически средства. По време на последната подобна операция, проведена през 2017 година, в сектор „Пътна полиция”-Сливен са били констатирани 278 нарушения на скоростния режим, като 119 от тях са били по време на 24-часовия контрол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България