"Пътна полиция" засилва контрола в ремонтираните участъци на магистралите "Тракия" и "Хемус"

Екипи на ОДМВР- София продължават с подпомагането на трафика в ремонтираните участъци на "Тракия" и "Хемус". Това съобщиха от пресслужбата на МВР.

Във връзка с предстоящите почивни дни и въведените временни организации за безопасността на движението по автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“ се създава следната организация за подпомагане на движението на моторни превозните средства в ремонтираните участъци със съдействието на служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-София и допълнително поставено информационно знаково стопанство, както и вертикална маркировка за насочване на автомобилния трафик:

На 16 ноември, на АМ 1 „Тракия“ в участъка 17- 20 км и 37- 40 км в посока Пловдив, се създава реверсивно движение в две ленти за движение в една посока, като лента за движение на моторни превозни средства е обособена и лентата за аварийно спиране. Същото се отнася и за 18 ноември, но в посока София. На гореспоменатия участък са разположени екипи на сектор „Пътна полиция“ за оказване на съдействие и подпомагане на трафика.

На 16 ноември, на АМ 2 „Хемус“, в участъка на 31 км преди ПТ „Витиня“ в посока Варна, се създава затруднение на движението на моторни превозни средства, поради факта, че в тунела са обособени по една лента за движение в двете посоки, което е предпоставка за образуване на колони изчакващи МПС, поради което на място е разположен автопатрул за подпомагане и съдействие.

На 18 ноември, в района на 41 км преди ПТ „Ечемишка“ в посока София, се обособява стесняване на лентите на движение с допълнителна вертикална маркировка /бализи/, като периодично движението на моторни превозни средства временно се спира от служители на сектор „Пътна полиция“ ОДМВР- София, с цел недопускане създаването на предпоставки за престой вътре в тунелите „Ечемишка“ и „Топли дол“, тъй като това обстоятелство може да създаде задимяване в тръбите на тунелите и да предизвика пътнотранспортни произшествия.

Водачите да имат предвид, че на АМ „Хемус“, с изключение на участъка между 16 и 19 км в района на виадукт „Елешница“, няма обособена лента за аварийно спиране, т.е. движението на моторни превозни средства се извършва в три ленти.

Поради въведените ограничения на движението е възможно образуването на колони от изчакващи автомобили, поради което, наближавайки горепосочените пътни участъци, водачите следва да се движат с повишено внимание и със скорост, позволяваща безаварийно спиране.

ОДМВР- София информира, че ще бъде прилагана нулева толерантност към всички нарушители, които с рисковото си поведение на пътя застрашават своята безопасност и тази на останалите участници в движението.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България