Пътните полицаи в Търново рекордьори в страната с глоби за близо 7 млн. лева

КАТ, полиция

Пътните полицаи от Великотърновска област са първенци в страната за миналата година по наложени пътни глоби и издадени електронни фишове.Наложените глоби са за 6 798 070 лева по издадени 40 000 електронни фиша.С тези резултати катаджиите от Велико Търново изпреварват дори столицата,където са има два пъти по-малко глоби при наличие на доста повече служители.

От наложените глоби в региона вече са събрани 3,2 млн. лева. От началото на тази година са издадени фишове за 813 370 лева и са платени 66 000 лева. Другите наказани отиват автоматично в НАП, където се събират налозите или пък това се прави по принудителен начин. Глобите за пътни нарушения са сериозни и варират от 20 до 800 лева и после на всеки пет километра превишена скорост по 50 лв. отгоре и в зависимост от населеното място. Освен това в момента върви и специализирана операция за лов на пътници на задната седалка без колани, което не е новост, но почти никой не го спазва. Нарушителят обаче го грози глоба от 50 лева, още толкова за шофьора и отнемане на контролни точки.

Освен новата лазерна камера, която от 13 март дебне джигити в областта, има още 6 мобилни камери за контрол на скоростта на различни места и две стационарни край селата Джулюница, Шереметя и Раданово. Куриоз при последната е моторист, който за да скрие лицето си, си направил селфи на задни гуми, но въпреки това е отнесъл глоба от 300 лева. Мобилните видеоустройства са във Велико Търново, Горна Оряховица, Свищов и Стражица. Само за ден с модерната лазерна камера е изловила и са „изгорели" 35 пътни нарушители в старата столица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България