Пътници издадоха нелегален превозвач

Превозвач без лиценз, който возел пътници от град Нови пазар до Шумен на цената на рейсовия билет, беше изловен от полицаи, а от местната Автомобилна администрация му наложиха 1500 лв. глоба. Тази седмица районният съд в Шумен е потвърдил санкцията за нелегалния таксиджия Ф.Н.

До наказанието се стига след като двама от тримата пътуващи в колата му "Опел Зафира" казали, че за превоза дължат по 3 лв. на слизане. Засечката от полицаи станала на ул."Станционна" в Шумен в района на жп.гарата на 16 юни т.г. Двамата пътници обяснили, че имат уговорка с шофьора да дадат парите в Шумен. Даже единият обяснил, че и друг път е ползвал услугите на частния превозвач. Полицаите документирали писмено сведенията и на тази база бил издаден акт и наказателно постановление, защото шофьорът извършвал обществен превоз на пътници, без да притежава лиценз или удостоверение за регистрация. Според Закона за автомобилните превози, глобата е минимална, като за първо нарушение.

Същите пътници, предали шофьора, били призовани от него като свидетели пред съда и пробвали да заличат първоначалните си сведения. Обяснили, че са приятели с Ф.Н., а парите щели да бъдат за почерпка. Съдът не е взел под внамания защитната теза. Решението може да се обжалва и пред Административен съд. И на двете инстанции шофьорът ще натрупа солидни разходи за адвокат плюс санкцията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България