Пътуваме без виза до Канада от днес

От днес българите могат да пътуват до Канада без виза. Облекченият режим не дава право на работа там, а е подходящ за кратки бизнес пътувания, туризъм, посещения при близки и роднини. Без виза в Канада българските граждани могат да престояват най-много 6 месеца.

Българите, които пътуват със самолет до Канада ще трябва да получат предварително одобрение чрез Електронната система за издаване на предварително разрешение за пътуване до Канада (eTA). Разрешението е валидно за срок от 5 години.

Онези, които вече имат издадена валидна виза за Канада могат да продължат да пътуват с нея, без да е необходимо да кандидатстват за одобрение (eTA). Тези , които вече имат издадено такова разрешение могат да продължат да пътуват докато изтече.

Българските граждани, които влизат на територията на Канада през сухопътните или морските граници на страната не се нуждаят от предварително одобрение през eTА.

Продължителността на разрешения престой при пътуване без виза може да бъде до 6 месеца и се определя от канадските гранични власти при влизане в страната.

Молба за еTA българските граждани могат да подават само на официалната електронна страница на правителството на Канада - Canada.ca/eTA . Процесът се осъществява изцяло онлайн и отнема само няколко минути. За подаването на искане за предварително одобрение са необходими валиден паспорт, кредитна или дебитна карта, с която се заплаща такса в размер на 7 CAD (канадски долара) и валиден имейл адрес.

Допълнителна информация на английски и френски език може да бъде намерена ТУК и ТУК.

Посочените електронни адреси са временни и ще бъдат заменени с постоянни такива на 1 декември 2017 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България