Пътуващите с градския туристически автобус в Бургас ще могат да разгледат безплатно атрактивния Авиомузей

Всички жители и гости на Бургас, пътуващи с градския туристически автобус на 13, 14 и 15 юли, ще получат възможността със същия билет да влязат и разгледат безплатно атрактивния Авиомузей в кв. Сарафово, съобщиха от пресслужбата на общината.

Атракционният автобус тръгва от "Магазия 1" в 16.30 часа и 18.30 часа, а маршрутът му е ул. "Булаир" - бул. "Демокрация" - бул. "24-ти пехотен Черноморски полк" - парк "Езеро" - кв. Сарафово - парк "Езеро" - бул. "24-ти пехотен Черноморски полк" - бул. "Демокрация" - ул. "Булаир" - "Магазия 1". Спирката в кв. "Сарафово" ще бъде на терминал "Пристигащи" на Летище Бургас. 90e36b5c0a493565621c5591637db785

Връщането от Летище Бургас, терминал "Пристигащи", е съответно в 17:30 и 20:00 часа. Спирките по маршрута са съобразени с това да предоставят едно приятно и незабравимо преживяване на бургазлии и туристите и възможността да посетят с една обиколка повечето атракции в града през летния сезон - Зона за обществен достъп на Пристанище Бургас, Морската градина, Експо център "Флора", Фестивала на пясъчните фигури, Пункта за наблюдение на птици на Атанасовско езеро и Авиомузея.

Линията ще се изпълнява от открития арт-автобус, собственост на общинския превозвач "Бургасбус". Цената на билета е 2,00 лева, за деца до 10 години - 1,50 лева.

Всеки пътник на атракционния автобус на 14 юни ще може да посети и организираната детска работилничка за изработване на хартиени модели на самолети, изложба с рисунки на летателни апарати, игрови техники с Милева Владкова. Тя ще бъде разположена в обновения ТУ-154. Освен това децата ще имат възможност да се запознаят отблизо с професията на пилота и на стюардесата, както и основните им дейности в самолета.

Освен Ту - 154, посетителите може да разгледат и останалите попълнения в парка на музея - Ан - 2, Ан - 12, пилотската кабина на Ан - 24, МиГ - 17, МиГ - 21. Освен близкия контакт с машините, всеки желаещ ще може да изпробва уменията си на пилот с помощта на очила за виртуална реалност.

И това не е всичко - 4D ефект на работещ самолетен двигател, богата колекция от макети на самолети, любопитни предмети и задължителни аксесоари от авиацията като пилотски униформи, парашути, снимки, истинска "черна" кутия на самолет и навигационни уреди допълват експозицията.

През летния период Авиомузей - Бургас ще работи всеки ден от седмицата от 09.00 до 20.00 часа. Билетът за индивидуално посещение е 6 лв. Ученици и пенсионери - 4 лв., семейният билет е на цена от 12 лв., а деца до 6 год. и хора с увреждания влизат безплатно.

Музеят се намира в кв. "Сарафово", на входа на Летище - Бургас. До него можете да стигнете с личен автомобил, с линия № 15 от градския транспорт или велосипед от Морската градина през солниците до летището.

За повече подробности относно Авиомузей - Бургас: 056/ 813 765; 0885 009 673; [email protected].

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони