Пътят към Слънчев бряг се разширява

Първа копка и старт за новото четирилентово шосе

До края на месеца започва засаждането на триметрови кипариси срещу снегонавяванията на "Тракия" край Карнобат

Черен петък за задръстванията. Така нарече министър Николай Нанков днешния петък, 13-и, при тържествената церемония по първа копка на разширението на пътя Бургас- Слънчев бряг.

В отсечката от Поморие до Ахелой вече няма да се образуват тапи, изнервящите шофьорите и бавещи туристите, които идват от летището и пътуват към хотелите си в курорта Слънчев бряг.

В петък бе направена първата копка за изграждането на четирилентов път, който ще облекчи трафика. Срокът за изпълнение е 6 месеца и до началото на новия сезон обектът ще бъде готов.

На церемонията присъстваха още кметът на Бургас Димитър Николов, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов, областният управител Вълчо Чолаков, кметовете на Поморие, Несебър и Малко Търново и депутати.

Стойността на пътя е 20 млн. лева за отсечката Поморие – Ахелой. Надявам се скоро да започнем обхода на Ахелой, който е по-труден обект, тъй като е изцяло ново трасе. Последно остава обходът на Поморие. В момента върви подготовката, надявам се април-май да започне“, каза инж. Дончо Атанасов.

Той съобщи още че до края на месеца започва засаждането на триметрови кипариси по автомагистралата Бургас-София, в отсечката край Карнобат. Тя си спечели прозвището "лятната магистрала", тъй като през миналата зима бе затваряна при всеки снеговалеж, заради снегонавявания. Сега се очаква кипарисите да са преграда за тях и да я спасят от снежните бури.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България