Работилница за компостиране отварят в творческия квартал "Капана" в Пловдив

Как можем да направим контейнер за домашно компостиране от отпадъчни материали и какво представлява микробиологичният метод "бокаши", ще бъдат показани този вторник от 18.30 до 20 часа в квартала на творческите индустрии "Капана" в Пловдив.

В работилница на открито на сцена "Ядрото" всички желаещи ще могат да научат повече за разделянето на хранителните от останалите отпадъци и тяхното третиране при превръщането им в хранителна среда за растенията. Практическите методи за намаляване и преработка на хранителни отпадъци в домашни условия, които ще представят организаторите на идеята, са част от "зелените" проекти, подкрепени от фондация "Пловдив 2019". По време на работилницата пловдивският програмист Станислава Копаранова ще сподели опита си в набиращия все по-голяма популярност метод за използване на преработка на отпадъци "бокаши", заменящ процесите на гниене на храните с ферментация. Станислава ще разкаже как спестява от времето си, използвайки домашното копмостиране и от какви материали от бита всеки може да изработи своя най-практичен съд за отпадъци.

Входът на работилницата на открито е свободен, а за първите желаещи да се включат са осигурени материали за изработка на контейнери. Представянето на екологични практики, приложими в градска среда, е част от концепцията на новата визуална идентичност на квартала - "Creative playground / Място за творчество и забавление".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България