Тир уби мъж, докато монтира камера край шосето

ТИР блъсна и уби близо до "Дунав мост" 2 техник, който монтирал камера край пътя, съобщиха от областната дирекция на МВР.

Трагичният инцидент е станал на 12 ноември около 16 часа на главен път Е-79, на около 4 километра в посока ГКПП-Дунав мост 2. Техникът е бил служител на фирма, който подменял стационарни камери край шосето. Установена е самоличността му – 34-годишен от гр. Берковица. По време на инцидента той е бил на мобилна вишка, автономно управлявана от него, ситуирана на специален автомобил „Ивеко Дейли“, паркиран в дясната лента по посока на движение.

Вследствие управлението на коша на вишката, по неизяснени засега причини, техникът навлиза във височина в лявата лента на движение и се удря в изпреварващия го товарен автомобил „Скания“ с ремарке, управляван от 62-годишен шофьор от Габрово. Кошът на вишката бил откъснат при удара, служителят паднал от коша на пътното платно и загинал на място. Местопроизшествието е посетено от следовател, експерт от областната дирекция на МВР и пътни полицаи. Водачът на "Скания"-та е тестван с дрегер за наличие на алкохол, уредът отчел нулеви показания. По случая е образувано следствено дело.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България